Jantje huilt jantje lacht……

Gisterenavond begon het te sneeuwen en vanmorgen was het een witte wereld. Ik vind dat prachtig om te zien. Ook al weet ik dat ik dan niet kan gaan fietsen, dat is dan wel weer jammer want ik zou wel graag in de polder wat foto´s willen gaan nemen maar goed. `t Kan niet allemaal natuurlijk.
Hoop dat de straten gauw weer zover zijn dat er gereden kan worden, ik woon ook in een straat die niet gestrooid wordt, andere doorgaande straten en wegen zijn meestal eerder weer toegankelijk. Ik zie het wel.
Alles zoals ik eerder schreef geregeld. Een grote bak extra voer voor de vogels gemaakt, maak dan een mengeling van brood met olie er over, zaden en appels. Dat was het eerste dat ik deed vanmorgen nog voor ik zelf aan mijn ontbijtje ging. Voor elk wat wils zeg maar en ja hoor de vogels kwamen in de tuin. Een prachtig gezicht en ik zat lekker achter het glas met mijn camera klaar te kijken en wat te fotograferen. Van zoon kreeg ik de prachtigste filmpjes en foto’s van Pretty in de sneeuw een waarbij ze tot aan haar kont in de sneeuw stond zo prachtig gezicht. Ze genoot er zo van appte mijn zoon. Ik had haar vorig jaar voor haar verjaardag een skipak gegeven want normaliter gaan ze altijd op wintersport. In de uitverkoop op de groei had haar moeder de maat ingeschat en gekocht. En nu past het precies en kan ze het goed gebruiken, het staat haar zo ontzettend leuk.
Dan wil ik even de foto’s gaan bekijken op de computer en doet mijn computerscherm het niet, zal niet herhalen wat ik toen zei. Haal de laptop die ik van mijn zus gekregen heb ooit een afdankertje dat is duidelijk (oké je mag een gegeven paard niet in de bek kijken ik weet het maar traag pff kan daar zo ontzettend slecht tegen) en ik had er ooit mijn blog, fb en mail op geïnstalleerd. Maar inmiddels al weer een paar maanden niet aangeraakt en dan gaat ie weer van alles vragen en doen, weet ik die codes weer niet omdat ik mijn computer niet op kan starten. Heb wel een back up op een andere schijf dat lukt dan nog wel. Ga een stukje dagboek zitten tikken, wil het opslaan en dat doet het niet. Laadt mijn foto’s in dat lukt maar ze openen in het fotoprogramma niet, het blijven kleine pictogrammen waar ik niks mee kan. Ga ik nog even verder met alle ellende nee, maar opeens was ik zo ontzettend verdrietig dat ik niks anders meer kon dan alleen maar huilen en huilen.
Sneeuw ik vind het prachtig, niet fietsen is daar het gevolg van daar had ik rekening mee gehouden, eten had ik genoeg in huis maar dan een computer waar ik niks mee kan, mijn foto’s waar ik niks mee kan doen. Dat waren juist de dingen waar ik me zo op verheugd had te doen op mijn “thuisdagen”. Het was de druppel en ik kon het gewoon niet tegenhouden, het leek wel of alles van de laatste maanden er opeens uitkwam.

Maar goed toch maar weer mezelf herpakt, de zolder opgegaan om te kijken of ik nog een andere kabel had misschien om iets mee te doen. De grote opruimwoede van de eerste coronagolf had die allemaal in de blipvert laten verdwijnen. Met de gedachte er achter als ik ooit nog zo’n kabeltje nodig heb bij de kringloop liggen voor 50 cent bakken vol met die dingen. Maar ja daar had ik nu niks aan. Mijn reservescherm dat ik had, had ik vorig jaar aan Wim gegeven. Pfff….. baalde echt met grote balen.
Dan maar kijken voor een nieuw scherm en ik stuurde een linkje naar zoon om te vragen wat hij er van vindt van degene die ik uitgezocht had.
Hij stuurt een berichtje terug, mam je hebt nog een klein tv’tje op de slaapkamer staan die kan je ook als computerscherm gebruiken. Sjips daar had ik net nog niet aan gedacht. Ga meteen dat ding ophalen en ja hoor hij doet het gewoon. Niet zo’n groot scherm maar alles doet het weer. Ben er zo blij mee, voel me opeens weer zo ontzettend gelukkig. Wat zit een mens toch raar in elkaar. Maar gewoon het idee dat ik niet kon bloggen, niks met mijn foto’s kon, niet in mijn dagboek kon schrijven. Toch allemaal dingen die mij door deze tijd heen helpen maakte me zo verdrietig. Jantje huilt, jantje lacht, het ligt zo dicht bij elkaar.
Nou ja een nieuwe monitor ga ik toch wel kopen en die laptop gaat echt wel de vuilnisbak oftewel het inlevercentrum in, dat is toch alleen maar ergernis. Vind een laptop al niks en zeker als ie dan zo traag is, de batterij niet goed meer werkt, die is rijp voor de sloop zal ik maar zeggen.
Zo kon ik toch mijn foto’s bekijken bewerken en er nog een keer van genieten. Op naar nog meer mooie winterse plaatjes.

23 gedachten over “Jantje huilt jantje lacht……

 1. Wat een mooie vogelfoto’s.

  Een leerling kwam ooit zijn werkstuk inleveren met een spelcomputer. Daar dit tenslotte ook een geheugen in.
  Een tv-scherm als beeldscherm gebruiken vind ik ook zo’n slimme oplossing.

  Mijn laptop werkt nog prima. Al Weet ik ook dat jij en anderen veel meer digitale vaardigheden hebben.

  Stille groet,

 2. Aan een trage pc, heb ik ook de pest Anneke, ik heb nu een laptop met 7i intel, en dat scheelt wel hoor.
  Je hebt al hele fraaie winterse foto’s gemaakt van en met onze gevederde vriendjes.

  1. Ja ik heb ook een snelle computer en dan kom ik achter zo’n super trage laptop te zitten waar een foto bekijken al lang duurt. Nou ja gelukkig werkt dit scherm voorlopig en heb een nieuw besteld. Mag mezelf ook wel eens verwennen.

 3. Helemaal herkenbaar, als de spullen niet werken is héél erg #**##***##*## Daar raak ik ook altijd van slag van. Je vogel verwennerij zal ondertussen wel ondergesneeuwd zijn. 😉

  1. Ja dat klopt hoor tussendoor heb ik het nog een paar keer weggeveegd en nu is het droog. En het huisje is overdekt. Ja voelde me echt zo machteloos alle dingen die ik nog wel kan als ik thuis zit zoals foto’s bewerken, schrijven en doen als ik dat dan ook niet meer kan. Was gewoon zo ontzettend verdrietig. Kon er ff niet mee omgaan maar is weer over hoor haha. Heb wel meteen een nieuwe monitor besteld.

 4. Nou joh, zo kun je dus als sterke vrouw opeens maar eventjes instorten. Dat komt dan idd door die extra druppeltjes. Maar eruit gooien is het beste hoor!
  Oh ik moet er ook niet aan denken dat mijn laptop het echt begeeft. Ik wil geen computer meer, kan als het moet een toetsenbord en monitor aan mijn laptop koppelen, dan heb ik ook groter beeld. Maar voorlopig nog niet nodig. Ik wilde juist graag een laptop omdat je dan niet gebonden bent aan een plek. Je hebt gewoon alles bij je en ik kan er meer mee dan met mijn iPad of telefoon. Ooit op GC had ik ook opeens geen beeld meer, de monitor was gewoon kapot. Ik had daar ook een piepklein TV-tje, gekregen bij de grotere die we toen kochten en die geïnstalleerd als 2e beeldscherm. Toen was ik weer gered.
  Ik hoop dat je de sneeuwdagen zonder te fietsen goed doorkomt met al je binneklusjes.

  1. Ja ik tik blind op mijn toetsenbord en op een laptop zit ik nog steeds te kijken en zoeken schiet niet op. Vandaar voor mij een vaste computer. Zit ik ergens anders kan ik op mijn telefoon ook dingen lezen of bekijken. En buiten ben ik buiten dan hoef ik geen media alleen een muziekje op een oude radio in de schuur. 😉

   1. Lekker doen wat goed voelt en wat je het prettigst vindt. Heb jij je computer beneden in de kamer staan? Want ik ken ook mensen die hem boven hem staan en dat wilde ik juist niet meer. Heb toen ik naar Amstelveel verhuisde in 2003 een computerkast gekocht, zodat ik het rolluik naar beneden kon doen als ik er niet meer achter zat. En ik zat gewoon in de kamer en kon ook gewoon tussendoor TV kijken en babbelen.
    Maar als je een ander toetsenbord zou kopen heb je precies hetzelfde als het moeten wennen aan een laptop. Ik ben aan mijn 3e bezig en ik moest ook vorig jaar weer wennen. Want het voelt gewoon anders.

    1. Hij staat gewoon in de kamer, tv schuin achter me en in een kast met louvredeurtjes er voor dus overdag is ie dicht. Het verschil met een toetsenbord en laptop voor mij tenminste is het hoogte verschil. Ach ja ieder heeft zijn eigen voorkeur dat is prima toch.

     1. Oh dat is wel lekker, ik vond het vroeger naar de slaapkamer gaan ook nooit zo leuk en dan voelde ik me weer schuldig als ik daar zat. En in de winter zelfs in de kou… Het hoogteverschil? Dat snap ik niet, ik heb een standaard waar mijn laptop op staat die kan ik verhogen of verlagen. Hij staat bij mij in de hoogste stand, dus het toetsenbord is schuin. Maar allemaal een kwestie van wennen en inderdaad ieder zijn voorkeur!

 5. Kan me dat zo voorstellen, ik raak ook erg gefrustreerd als het niet lukt met de computer. We moeten onszelf ook al zolang optimistisch zien te houden dat ons incasseringsvermogen een beetje aan het opdrogen is. En als het dan mooi weer is en je kunt fietsen of wandelen of tuinieren dan lukt het nog wel maar op zo’n moment dat het tegenzit komt het er ineens uit. Even hard janken is niet leuk maar het helpt wel om weer verder te gaan.

 6. Gelukkig toch nog een oplossing gevonden. Wat een mooie foto’s weer Anneke. Als het zonnetje morgen schijnt ga ik ook proberen mooie foto’s te maken van de vogeltjes hier in de tuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s