Vakantieplannen…….

Ja wat doe je op een weekend dat het eigenlijk geen weer is om er op uit te trekken, zeker nu er nog niets open is om even een pauze te nemen onderweg.
We hebben ons dus beperkt om even naar de stad te gaan, een surrealistisch gezicht dat in zo’n stad meer opvalt dan bij mij in mijn dorpje. De winkelstraten lijken wel of het zondag is terwijl het normaliter bruist van activiteiten en horeca.
Op de markt is het druk, de markt is momenteel verplaatst naar een andere locatie dat scheelt ook wel. Ze zijn er erg strikt bij de kramen en dat is prima. Als wij de markt verlaten is ie ook afgesloten, er zijn teveel mensen blijkbaar daar. Ik weet het nog van de eerste lockdown dat ze in Apeldoorn echt streng zijn. Maar goed we hebben dus vakantieplannen zitten maken al. De laatste jaren gingen we meestal in september een weekje maar nu willen we wat eerder en wat langer ook. We hebben het altijd nog getroffen in september maar wat we wel misten was de avonden, het is dan al snel weer donker.
Weet dat Wim Frankrijk heel leuk vindt om weer een keer naar toe te gaan, hij heeft er jaren gewoond. Maar we kwamen uit op een fietsvakantie langs de waddenkust iets wat we allebei ook heel leuk vinden en dan in mei al. We zijn lid geworden van Vrienden van de Fiets maar anders zoeken we gewoon onderweg een hotelletje of B en B op om te overnachten.
Lijkt me wel een uitdaging om de spullen mee te nemen, maar ook ontzettend leuk om te gaan doen. We willen dan in Harlingen beginnen en de afsluitdijk nemen en zo tot in Duitsland de waddenkust volgen en wellicht een van de Waddeneilanden een nachtje aandoen. Het Duitse gedeelte waar het trouwens Ostfriesland heet. We moeten het nog verder uit gaan werken allemaal. Maar wel ontzettend leuk om te doen. In Friesland en zeker langs de Waddenkust liggen ook mijn roots, daar is mijn vader geboren en getogen.

Ook niet te laat in mei natuurlijk want begin juni wordt ons tweede kleinkind verwacht.
We gaan interessante of mooie plaatsen opzoeken waar we een tussenstop kunnen maken, heb er al helemaal zin in. Een week is wat kort, we kijken gewoon hoe lang we het volhouden zo te gaan trekken met de fiets. Het voordeel dat we eigen baas zijn, willen we een dag extra ergens blijven kan het ook natuurlijk. Nou ja we gaan het ervaren. Eerst nog de plannen samen verder uitwerken en dat op zich is al weer leuk om te doen zeker tijdens zo’n grijs weekend. En tips zijn van harte welkom vooral op het gebied van cultuurhistorie en natuurgebieden langs de kustlijn, toch wel onze interesses.

14 gedachten over “Vakantieplannen…….

 1. Tip 1
  Als je in Harlingen begint en je wilt richting Duitse wadden, dan zou ik niet eerst over de afsluitdijk gaan, zoals je het beschrijft. 😜
  Tip 2
  Heel veel plezier!
  Vraag 1
  In welk dorp woonde je vader?
  Opmerking 1
  Wij willen de Elfstedentocht per auto gaan rijden in een paar dagen.

  1. Ja daar gaat mijn 3 voor topo weer. Ik bedoelde den Helder natuurlijk. Mijn vader is geboren in Wierum en woonde lang in Holwerd. En dank je. Leuk Elfstedentocht in auto. Zou hem ook wel fietsend leuk vinden.

   1. Ohh Anneke, wat leuk weer.

    Omdat ik een Elfstedentocht verleden heb, vanwege eerst mijn vader die hem 10 keer heeft gefietst en ik zelf 5 x.
    Wij volgden mijn vader meerdere malen met de auto op zijn tochten daar en Holwerd was ook een stempelplaats en een etensstop. Toen ben ik met mijn moeder een stukje in Holwerd gaan wandelen, waarbij zij verrukt was over de bouwstijl van de woningen daar met, hoe omschrijf je dat, die lage schuine beun, tussen de stoep en de buitenmuur.
    En ja, ik zelf heb daar vaak gegeten in die grote zwarte schuur, aan de rechterzijde als je Holwerd komt binnenrijden.

    Zo leuk dit! 😊

    1. Heb ik nog een paar tips bij vertrek uit Den Helder omdat ik daar vaak heb gefietst.
     Tip 1
     Probeer begin mei te starten, want dan kun je nog super genieten van de bloeiende bollenvelden vlak na Den Helder in de omgeving van Breezand.
     Tip 2
     Het is leuk om de waddenkustlijn te volgen daar, die goed worden aangegeven op de anwb-bordjes. Na bovenlangs het Amstelmeer gereden te hebben, komt er namelijk een afslag linksaf naar het fietspad langs de kust. Hou dat goed in de gaten want je kunt namelijk daar ook rechtdoor en dan rij je langs een autoweg richting Den Oever.
     Tip 3
     Houdt Wim heel goed in de gaten als je door Hippolytushoef rijdt, want daar wonen de mooiste vrouwen van Nederland.
     Als nymphen zo schoon!!!

 2. O, wat een leuk vooruitzicht zeg! Ook erg leuk om uit te zoeken lijkt mij. En ik kan me ook voorstellen dat jullie het van het weer af gaan laten hangen hoe lang jullie op pad gaan, want elke dag regen zou je plezier snel doen vergaan denk ik zo en dan kun je beter de trip een andere keer af gaan maken, tenminste, zo zou ik er in staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s