Blue monday

Vandaag is het blue monday het schijnt de meest deprimerende dag te zijn van het jaar, nou voor mij niet hoor het was wel een blue monday voor mij maar dat sloeg op de blauwe lucht die eindelijk weer eens te zien was.
Gisteren was ik even naar mijn broer gefietst, hij was niet thuis, mijn schoonzusje wel, mijn broer was ook fietsen. Opeens zegt mijn schoonzusje “het regent” en ik zeg gelukkig, gelukkig vraagt ze, je moet nog naar huis fietsen. Ja als het regent betekent het wel dat er hopelijk even een einde komt aan die heel vervelende grijze dagen. Mijn broer belt nog op dat hij zit te schuilen bij mijn zusje haha, familiewissel zo. Als ik naar huis ga is het al droog en ik besluit nog een eindje om te fietsen. Het is al eind van de middag en boven de IJssel zie ik zelfs het zonnetje nog een stukje schijnen of meer net ondergaan. Een prachtig gezicht. Ik fiets richting huis en halverwege zie ik weer de grote groepen spreeuwen aankomen.

Ze vormen de prachtigste vormen in de lucht. In de lichtmasten zitten er ook weer een groot aantal. Ik pak mijn camera en ga wat foto’s maken. Ik zie een bijna volle maan die zo nu en dan achter de wolken tevoorschijn piept. Ik wil graag de spreeuwen voor die volle maan op de foto zetten. Had wat geduld nodig maar het lukte nog ook. De zwermen kwamen een paar keer terug, echt zo’n prachtig gezicht als ik die duizenden spreeuwen zo boven mijn hoofd zie gaan. Als ik daar zo sta te kijken en genieten komt er een man aanfietsen. Hij stapt af en zegt “mooi he” Ja zeg ik prachtig dit is echt genieten. En we blijven er samen nog even naar kijken. Vanmiddag begon de zon te schijnen, voor mij was het dus niet blue monday maar die dagen er voor saturday, friday, thursday, wednesday wel behoorlijk blue en de laatste jaren kan ik er aardig tegen maar vorige week getver had het er echt best moeilijk mee. Zo deprimerend dat weer. Maar vandaag heb ik het er even van genomen. Ben een mooie ronde gaan fietsen, onderweg nog wat gefotografeerd, een paar keer afgestapt en een stukje gaan lopen. Zo genietend toch zo’n 2 1/2 uur buiten geweest en de eerste 30er gefietst. En hoewel ze morgen weer volop mist opgeven, deze blue monday pakken ze van mij niet meer af

16 gedachten over “Blue monday

 1. Ik doe niet mee an ‘Blue monday’. Ook niet Aan ‘Black Friday’. Tien jaar geleden had ik nog nooit van Blue Monday gehoord. We hoeven die Amerikaanse dagen toch niet over te nemen? Het schijnt dat deAmerikanen ons ‘omwaaien’ omarmen. Dat is prima. Ik waai graag uit. 💨 volgens mij jij ook.
  Meer dan prachtige foto’s met die spreeuwen.
  Het is al langer licht.Ik ‘ruik’ de lente!

 2. Het was fijn weer gisteren lekker klein stukje gelopen met hond.
  En kringloopgeluk gehad: Mooie zwarte broek met goede rechte wijde pijpen gevonden, is vrijwel niet te koop vrijwel alle broeken zitten zo strak om onderbeen, dat zit niet lekker en staat me niet.
  En mooie stevige pantoffels voor partner gevonden, schade samen 5.50!
  De winkel was weer wat veranderd met meer uitstalstellingen, fijne verbetering.
  Vrijdag maar weer gaan 😁

 3. Geweldig die foto van meeuwen voor de maan, echt een juweeltje. Dankzij het feit dat ik veel moest werken zijn de sombere dagen behoorlijk aan me voorbij gaan. En de maandag was nou juist géén sombere dag dus ook geen probleem ondanks dat ik snipverkouden was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s