Alles heeft een verhaal

Bij mijn schoonmaakmissie ook twee herinneringskastjes zoals ik ze altijd noem schoongemaakt.
En soms denk ik wel, jeetje waarom bewaar je dat allemaal nou. Maar terwijl ik zo bezig was wist ik ook dat ieder voorwerp dat ik pakte een herinnering bij mij opriep.
Waar ik het kocht, met wie ik daar was en doordat het meestal gekocht werd tijdens vakanties of uitjes ook herinneringen aan leuke dagen, ontmoetingen en plaatsen.
Een tijdje geleden heb ik wel van alles dates die ik ooit gehad heb voordat ik Wim leerde kennen en waarvan ik ook van allemaal iets in het kastje had staan als herinnering weggegooid.
Ik had daar eigenlijk niets meer mee.

Met sommige was het leuk, met andere wat minder of was er wantrouwen maar geen had zo’n indruk gemaakt dat ik daar langer mee iets zou willen hebben.
Herinneringen daaraan vervagen ook en dat is prima, nieuwe herinneringen en ervaringen komen er voor in de plaats. En mooier dan ik daarvoor heb ervaren.
Nou ja daarom bewaar ik mijn kastje met prulletjes ook allemaal en als ik er niet meer ben, nou dan huurt mijn zoon maar een container en gooit alles er in. In vind het prima hoor, snap best dat hij daar niet op zit te wachten.
Nu ook weer kwam ik dingen tegen waarvan ik dacht, o ja, jeetje daar ben ik ook nog geweest. Zoals de twee mini uiltjes die ik kocht in de Gemeentegrot in Valkenburg waar ik met mijn vriendin was een paar dagen bij de kerstmarkt. Ik vind ze nog steeds zo leuk die twee.
Of de sleutelhanger met 3 vlinders er aan die ik kocht in de instelling waar mijn zwager een tijdje verbleef in Zandvoort, een winkeltje daar waar ze van alles verkochten en je ook wat kon drinken. Ze deden me denken aan mijn drie dochtertjes en daarom kocht ik ze.
Zo heeft alles een verhaal en zo nu en dan vaak bij het schoonmaken er van komen die allemaal weer in mijn herinneringen. En ik denk niet dat ik de enige ben die van dit soort herinneringskastjes heeft of wel ???

13 gedachten over “Alles heeft een verhaal

 1. Leuk, zo’n kastje. Ik heb geen kastje, maar zo hier en daar staat wat, een enkel kleinigheidje van een vaker wel dan niet kortstondige ‘verkering’, een herinnering aan leuke vakantie of mooie dag. Soms gooi ik opeens iets weg, dan ben ik daar klaar mee blijkbaar en andere mogen nog blijven

 2. Ik heb geen herinneringskastje maar van mijn ouders en mijn schoonmoeder iets bewaard.
  Koektrommel van mijn schoonmoeder. Mijn man had als 6-jarige zijn naam de binnenkant van het deksel gekrast.
  Ingelijste pet van mijn vader. Mijn moeder had een nieuwe voor hem gekocht, ze haatte de oude, versleten pet. Mijn vader zwoer bij de oude maar omwille van mijn moeder zag hij ervan af. Wij hebben de pet ingelijst en aan mijn vader gegeven op vaderdag!
  Rozenkrans van mijn moeder. Ze spaarde rozenkransen en haar lievelings rozenkrans hangt nu bij mij aan de muur.
  Eigenlijk heb ik geen tastbare herinneringen nodig maar soms is het leuk om iets te bewaren.

 3. Geen kastje, er staat her en der in huis wel wat dingetjes zoals een mooi blauw vaasje / kannetje waarvoor ik vergeet-me-nietjes heb gehaakt en in een ander vaasje gehaakte fresia’s die lievelingsbloemen van mijn moeder.
  Elke dag gebruik ik de vleesvork van mijn vader waarvan de punten al erg zijn afgesleten en mijn vader een nieuw handvat van hou aan heeft gezet, zo’n handig ding bij het vlees bereiden.

 4. Zo vaak heb ik al gedacht : dat idee van Anneke met zo’n herinneringskastje wil ik navolgen. En elke keer als ik het weer denk, is het er nog niet van gekomen………….
  Wel neem ik vaak als ik het ergens erg naar mijn zin heb een steentje, of schelpje mee ….. maar ja, die doos die ik had, heb ik maar weg gedaan, want ik weet echt niet meer waar ik wat heb mee genomen.
  En weer neem ik me voor jouw idee na te volgen …………..

  1. Ik had dat ook met steentjes en schelpjes maar wist dat ook niet meer. Gewoon doen zou ik zeggen, het is gewoon zo leuk om het in te richten er van en zo nu en dan wijzig ik ze ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s