Rijkdom en geluk

scanenwinSoms vang ik dingen, gesprekken op waarvan ik denk is dit nu echt zo.
Gisteren een echtpaar met een dochter in de Hema. Een ouder echtpaar schat zo in de 80. De man is nog kwiek, de vrouw zit in een rolstoel. Ze is niet dement maar ze kan amper praten en met moeite begrijpt ze dingen. Ik vermoed dat ze iets van een hersenbloeding heeft gehad.
In het winkelcentrum waar deze Hema is hebben ze momenteel een actie dat je als je iets koopt een bon krijgt die je kan scannen. De hoofdprijs is een auto en er zijn nog meer prijzen.
Als de man voorbij loopt om even een boodschap te doen terwijl de dochter bij de moeder blijft laat hij zijn lot vallen. De dochter zegt “raap maar op, je weet nooit waar je geluk ligt”.
Dan denk ik, is dat geluk, een auto winnen. Natuurlijk snap best hoe het bedoeld is maar het echte geluk is als je gezond bent en dat zullen hun wel beter weten als een ander. En natuurlijk ga ik mijn eigen bonnen ook scannen. wat dacht je dan…… heb weer gereden dus ik wil die auto wel winnen. (haha)
Gisterenmiddag weer zitten spitten in de tuin om wortels te verwijderen. Pff wat een klus, ik zit in allerlei standen om er bij te kunnen en voel spieren waar ik nog nooit het bestaan van vermoed heb. Als ik naar het toilet ga en ik draai om door te trekken (door te drukken klinkt zo stom)  voel ik een stekende pijn in mijn rug. oeps denk ik nee toch. Heb al eerder van die rugpijn gehad maar het valt mee. Als ik weer rechtop ga staan trekt het weer weg. Voor alle zekerheid smeer ik het toch maar even in met tijgerbalsem. Cartoon-spierpijn
Maar hoe zit het dan met die rijkdom…… ?
Voor mij was dat gisteren overduidelijk. Mooi weer, heel de middag werken in de tuin. Tussendoor wat tomaatjes snoepen, bakje thee. En een overheerlijk appel uit mijn boompje plukken. Heb er nog 15 te gaan en geniet van elke appel, wat zijn ze lekker en ongelooflijk gaaf voor onbespoten of onbehandelde appels. Geen plekje er aan heb ik nog ontdekt.
Voor het eten pluk ik, denk ik, de laatste bonen. Dat dacht ik al eerder maar inmiddels heb ik er al weer drie maaltjes van afgehaald. Dus wie weet als het nog even dit weer blijft komen er nog meer.
Vanmorgen at ik mijn boterhammetjes met kaas en komkommers uit mijn kas en morgen staat er sla met van alles uit de tuin op het menu.
Dat is voor mij rijkdom, zo’n rijke oogst dit jaar daar wordt ik blij van en daar heb ik dan graag het werk voor over. En daar geniet ik ongelooflijk van.

Oogst 9 september 2018

12 gedachten over “Rijkdom en geluk

  1. Feest op tafel! Ach een auto winnen op die leeftijd zou dat nu geluk geven. Ze kunnen hem aan de dochter geven waarbij die oudjes zich dan gelukkig bij voelen misschien.

  2. Mooi om te lezen .Geluk zit juist in dit soort kleine dingen waar we zo van kunnen genieten .En dat word vast een heel lekker maaltje .!

  3. Echte rijkdom , in de zon van héél veel geld, maakt niet per se gelukkig . maar toch kan een auto je gelukkig maken, ik ben erg blij met mijn Splash juist omdat de gezondheid van Henk te wensen over laat, het geeft me heel veel vrijheid . Het geluk dat met geld te maken heeft is “genoeg geld hebben om je geen zorgen te hoeven maken over je natje en je droogje en je dak boven je hoofd. Ik wer ook gelukkig dat ik á la minute een traplift kon bestellen zonder te hoeven wachten of we daar nog wat vergoed ing voor krijgen. Maar dit val allemaal wel ongeveer in jouw definitie voor geluk. Ik heb het ook niet over tonnen. Toch kun je soms wel ziektes hebben waarmee je met een tonnetje hier en daar het leven kunt veraangenamen, je wordt er niet beter van maar een aangepaste bus als MS hebt bijv maakt het leven wel leuker.

    1. Dat ben ik wel met je eens hoor, als je tenminste ook iemand hebt die dan in die auto rijdt. Maar in jouw geval en jij kan rijden dan is het inderdaad gewoon fijn en heb je meer mogelijkheden. Gelukkig ben ik een enorm zuinig mens en heb wel gezorgd voor een appeltje voor de dorst. Dat voelt wel prettig aan.

  4. Ja, dat is een veel grotere rijkdom die auto, maar, een auto is makkelijk.
    Maar kiezen tussen een auto en wat jij omschrijft, dan weet ik het wel ………. zeker niet die auto, maar het je gelukkig voelen met een rijke oogst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s