Brief 61

Vandaag hadden we weer een overlegvergadering van de Huurdersbelangenvereniging met de woningcorporatie waarin alle plaatselijke dingen op de agenda staan. Zoals renovatieprojecten, buurtpreventie en wat er nog meer ter tafel komt.
Best heel interessant allemaal en we hebben al wat dingen voor elkaar gekregen zeker op het gebied van het overdragen van de huizen. Er was een tijdje dat woningverlaters te laat te horen kregen wie de nieuwe bewoners waren zodat er geen mogelijkheid was om dingen over te doen of te laten zitten die de volgende bewoners best graag zouden willen hebben. Dit was voor beide partijen nadelig en er was dan ook veel kapitaalvernietiging. Dingen die gewoon nog goed gebruikt konden worden moesten verwijderd worden e.d. Afijn op dat gebied hebben we iedere keer stevig aan de bel getrokken en het is nu heel erg verbeterd. Natuurlijk krijgen we niet altijd alles zoals we het willen maar toch mooi om te zien dat er zulke grote verbeteringen zijn.
Op een gegeven moment werd er ook gesproken over brief 61. Ik zit natuurlijk nog niet zo lang bij deze club en wist echt niet waar ze het nu over hadden.
Maar het bleek een vaste uitdrukking geworden te zijn op de afdelingen bij de woningcorporatie. Even uitleggen. Als er projecten of dingen voor bewoners op de planning staan en ze hierover een brief krijgen zijn ze verplicht om ons als huurdersbelangenvereniging ook die brief toe te sturen. (In ons geval vaak een mail) en dat wordt dan brief 61 genoemd. De naam die zo in een gesprek een keer genoemd werd in de zin “als je 60 brieven verstuurd maakt het qua kosten niet veel uit om er 61 te versturen meteen”. En die naam ging een eigen leven leiden bij de ingewijden. Ik vond het wel leuk om het verhaal er achter te horen. Ook hier was de laatste tijd wel een beetje de klad in gekomen dus dit weer eens oprakelen kon geen kwaad.


Had dit keer ook zelf een onderwerp namelijk een nieuwe huurder die wel 6 weken moest wachten op een stukadoor en ook verder niet door kon werken in haar nieuwe huis. Maar wel huur moest betalen. Het geval zou bekeken gaan worden en ik zou het wel leuk vinden als ze gedeeltelijk huurcompensatie zou krijgen. Want dat zijn toch de dingen waar wij het voor doen. Zaken die spelen bij bewoners van de huurwoningen ter sprake brengen als ze zelf geen goed gehoor krijgen. Want natuurlijk is de eerste weg dat ze eerst contact opnemen met de woningcorporatie. Al gaat er wel iets meer werk in zitten als ik van te voren gedacht had vind ik het nog steeds heel leuk om te doen. Nieuwe dingen leren, nieuwe mensen leren kennen, een leuke club mensen om mee te werken en daar doe ik het voor.

7 gedachten over “Brief 61

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s