Met gemengde gevoelens…

08249edf96475547cb0daf06d807d9317267899dVanmorgen al vroeg met mijn zus op stap gegaan want ik had een afspraak in het ziekenhuis met de chirurg die me zou gaan opereren om 10 uur ongeveer.
We wilden weer op de fiets gaan dus half 9 op weg gegaan al weer naar Gouda op de fiets, zo samen, lekker kletsend lijkt het nog sneller te gaan dan wanneer ik alleen fiets. Mooi op tijd worden we geholpen. Het is een van de chirurgen die me geopereerd heeft.
Hij heeft alle tijd om te vertellen wat er allemaal gebeurd is en ik kan alle vragen stellen die ik heb.
Hij laat me alle foto’s zien van de operatie en laat met het operatieverslag lezen, nou ben ik niet zo van dat soort foto’s (bij ieder medisch programma zap ik gauw over) maar ik kijk toch wel en zo te zien ziet het er gewoon goed uit, althans toen natuurlijk. Hij noch ik kan door mijn vel heen kijken om te zien hoe het er nu uitziet.
Ik vertel hem mijn ideeën maar zeg er wel bij dat ik niet medisch geschoold ben dus wel helemaal er naast kan zitten.
surgeon doctor cartoon illustrationMaar sommige dingen die ik opper, zoals dat een matje sterker is als het aan de binnenkant zit i.p.v. aan de buitenkant vindt hij wel interessant. Hij vertelt dat dit vaak tussen chirurgen precies een punt van discussie is. En hij zegt gezond verstand is vaak belangrijker dan medische kennis.  Ik steek dat maar in mijn zak als een compliment.
Ik vraag hem of ik zelf schuld kan hebben door dingen die ik misschien niet goed gedaan heb. Daar antwoordde hij op dat het voor hem wel makkelijk zou zijn als hij patiënten er de schuld van kon geven maar hij dacht niet dat de oorzaak bij mij lag en ik heb hem eerlijk vertelt dat ik graag fiets, in de tuin werk en wat klus. Dat zou ik gewoon allemaal weer moeten kunnen.
Hij gaat opnieuw mijn bult onderzoeken en hij zegt dat hij best twijfelt of dat wel opnieuw een breuk is. Volgens hem zou het ook wel vocht kunnen zijn.
Afijn hij stelt voor om toch maar eerst een echo te maken van mijn buik om te zien wat er nou precies aan de hand is voordat hij me gaat opereren. Want als het vocht is zou dat via een punctie weggehaald kunnen worden. Dus minder belastend dan een operatie.
Het kan pas eind augustus omdat het geen noodgeval is, dus weer ruim een maand wachten voordat ik het eindelijk zal weten of ik wel of niet geopereerd zal moeten worden.
Het was een goed gesprek, mijn zus zei het ook al, alle vragen helder beantwoord en echt geluisterd naar wat ik vertelde. Ik voelde het ook wel zo en het voelde goed aan.
historias-cirujanoAan de ene kant was ik best opgelucht dat ik niet binnen 2 weken al geopereerd ga worden, aan de andere kant als ik alsnog moet dan was ik er al weer vanaf geweest tegen de tijd dat het misschien echt moet. Heel dubbel is het. Momenteel voel ik me gewoon wel goed maar ja die nare bult wil ik wel graag kwijt. Heb er geen last van dat het zeer doet maar een fraai gezicht is het nou ook weer niet natuurlijk dus wil wel dat er wat aan gedaan wordt. Ik hoop maar dat het inderdaad vocht is dat via een punctie verwijderd kan worden maar voorlopig is het weer even afwachten allemaal……… zucht……

14 gedachten over “Met gemengde gevoelens…

  1. Wat vervelend toch dat men tegenwoordig niet meteen met een behandeling of onderzoek kan beginnen. Jij bent al de derde waarvan ik hoor dat de artsen”eerst verder onderzoek willen doen”dat dan niet meteen kan gebeuren. Een van die “wachters”heeft zelfs veel pijn, dan wil je toch niet wachten. Ik hoop dat het voor jou allemaal gunstig uit pakt dat wachten.

    1. Ik dacht heel simpel misschien doen ze het meteen wel maar nee meer dan een maand wachten. En omdat ik geen spoedgeval ben (gelukkig niet natuurlijk) ook geen voorrang… maar met deze warmte in het ziekenhuis of herstellende thuis is ook niet prettig dus ..het is ff niet anders.

  2. Hoop dat het inderdaad is wat ze denken. Hadden ze nu niet meteen even kunnen prikken dat is toch in 3 minuten klaar? Vervelend dat lange wachten. Sterkte🌻🌻

    1. Ja blijkbaar niet en zo’n echo ik dacht in al mijn simpelheid dat doen ze meteen misschien wel. Maar goed ik ben geen spoedgeval en dat is ook fijn natuurlijk maar dan moet ik wel weer lang wachten zo…..

  3. Wat goed dat ze even de tijd voor je genomen hebben, dat scheelt zoveel
    Ik snap dat het even een dubbel gevoel is, maar nu kun je nog volop van je tuin en fiets genieten met het mooie weer, en wie weet wanneer het ophoudt? Je loopt nu meer kans, mocht je toch nog geopereerd moeten worden, dat het weer al weer wat minder is, en het rusten wat makkelijker zal gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s