Mijn en dijn en het dilemma

Dit is een waar gebeurd verhaal dat ik schreef nog voor mijn blogtijd denk in 2006 of zo. Toen schreef ik ook wel een soort blogs maar dan voor mezelf. Het verhaal van Plien over de keuze tussen doof en blind waar ik ooit ook een blog over schreef

http://metmijnneusineenboek.wordpress.com/2013/04/02/kiezen-doof-of-blind/

bracht mij even bij deze opgeslagen verhalen en ik vond deze nog wel grappig om te plaatsen. Een beetje gedateerd want een roze mobieltje is weer al lang achterhaald en ingehaald door de smartphones. ;);)

De mobiele telefoon voor veel mensen een vast onderdeel van het leefpatroon geworden en dat geldt zeker ook voor mij.mobieljte

Onder het mom van ik heb hem voor mijn krant nodig kreeg ik dus mijn eerste mobieltje een aantal jaren geleden, een afdankertje van mijn zoon.

Het maakte mij niet zoveel uit hoe hij er uitzag en dat ze het een koelkast noemde daar maalde ik dus niet om.

Zo volgde de verschillende afdankertjes elkaar op tot een half jaar geleden, ik zag een roze mobieltje en was meteen verkocht.

Hij was betaalbaar dus werd ie aangeschaft, ik vond het wel wat hebben zo’n roze hebbedingetje en plaatste mijn eigen foto er op, eindelijk een eigen mobieltje.
Twee maanden geleden, ff gauw winkelen, mobieltje in mijn broekzak, passen en opeens dacht ik hé waar is mijn mobieltje gebleven, heb ik hem thuis laten liggen??

Nee had in de auto nog zitten bellen dus dat kon niet, telefoon van mijn partner gevraagd en mijn eigen nummer gebeld, een voicemail, meteen al dus ik wist hoe de vlag er voor stond.

Mijn simkaart er uit gehaald en iemand was een mooi een gewild mobieltje rijker zonder zich af te vragen van wie is die, wat voor gegevens staan er in en zouden ze hem niet missen.

Dikke pech dus voor mij en getroost met opnieuw een afdankertje van mijn zoon!!

Afgelopen week, het was prachtig weer dus ik dacht ga ff een rondje fietsen, maakte het rondje langer dan de bedoeling en reed op een dijk, genietend van de zon.

Opeens zag ik voor me op straat iets liggen, ik stapte af en…………… hoe was het mogelijk een mobiele telefoon.

De eerste gedachte die door me heen schoot was dus, die is voor mij, ik ben ook maar een mens.

Thuis bekeek ik het toestel wat beter, een vrijwel nieuw toestel bordeauxrood met op het scherm een foto van een schattige baby.

De eerste gedachte was tijdens het fietsen al omgezet in de gedachte om de eigenaar te achterhalen en haar of hem niet met een rot gevoel te laten zitten dat je al je adressen en nummers kwijt bent.

Bloemen kinderwerkGezocht in de adressenlijst en een aantal mensen gebeld, het was nog niet makkelijk om de eigenaresse te achterhalen maar het werd een leuke speurtocht met grappige gesprekken en verbaasde mensen.

Uiteindelijk belde de bezitster me op of ze het toestel op kon komen halen en ze kwam heel blij met een grote bos bloemen naar me toe.

Het verschil tussen mijn en dijn lijkt soms wel eens te vervagen maar het gevoel dat ik heb als ik kijk  naar de bloemen en weet dat ik iemand blij gemaakt heb is voor mij veel meer waard dan de prijs van een nieuw mobieltje.

 

.

17 gedachten over “Mijn en dijn en het dilemma

 1. Ik zou het ook zo gedaan hebben Anneke! Iemand weer blij maken is het mooiste wat er is…
  Ik ben zelf eens heel blij gemaakt, zal er eens een logje over maken ;-).

 2. ik zou me niet prettig voelen als ik zoiets zou houden.
  ooit vond ik een dik gevulde portefeuille op een parkeerplaats.
  gelukkig zat er een rijbewijs in, zodat ik het ding terug kon brengen naar de eigenaar.
  hij had m nog niet ens gemist, maar zo blij, hij wilde me persé wat geven.
  ’s avonds kwam hij langs met een rollade, een fles wijn en een grote zak snoep voor de kinderen.
  had helemaal niet gehoeven, ik vind het doordnormaal dat je zoiets terugbrengt en niet zelf houdt.

  1. Ja zo denk ik er ook over hoor. Alleen het allereerste moment toen ik hem zag liggen dacht ik, die ligt daar voor mij omdat ik de mijne verloren ben 😉 Maar dat duurde maar heel even hoor.

 3. Een vraagje, schaamde jij je ook zo voor je eerste gedachte, dat die voor jou was ?? 🙂
  Ik dus wel toen ik eens een portemonnee vond. Er zat wel het een en ander in, en uiteindelijk kon ik de eigenaar achter halen, iemand die het geld heel hard nodig had voor gewoon levensonderhoud.
  Ik was blij dat ik hem terug bezorgd had, maar de schaamte over mijn eerste gedachte is me lang bij gebleven.

  1. Nee ik heb me daar niet over geschaamd hoor moet ik zeggen, het was gewoon mijn eerste gedachte omdat het zo toevallig was dat ik de mijne net verloren had en dan opeens een vrijwel nieuw toestel daar op straat zie liggen. Voordat ik weer op de fiets gestapt was wist ik al dat ik hem terug ging brengen, juist omdat ik zo baalde dat ik alles kwijt was geraakt en dat een ander niet aan zou willen doen. Zou me er ook niet prettig mee voelen ook hoor met zo’n “gestolen” apparaat te lopen.

 4. Dat is een heel mooi gebaar Anneke iets wat bij vele ontbreekt ook mede om het geen ze zelf hebben meegemaakt en dan is het je karakter die zegt “nee ik ben niet zo ik zorg dat dit in orde komt”, met recht dat je trots bent en iemand gelukkig heb gemaakt en jij kreeg een prachtig boeket bloemen, mooi verhaal Anneke .

  1. Ja dat vond ik ook zo leuk, het grappige was ook dat zij les gaf op een sportschool en die eigenaar ook nog belde dat ik een gratis abonnement van 3 maanden kon krijgen van die sportschool. Helaas kon ik er toen vanwege mijn werk geen gebruik van maken maar het was wel leuk .

 5. Ik denk dat ik in eerste instantie ook zoiets zou hebben van die is voor mij, maar ook bij mij zou die gedachte niet lang duren. Ik zou willen dat meer mensen er zo over dachten en dan niet eens voor het bedankje dat je eventueel krijgt, maar gewoon vanuit hun hart.

 6. Ik heb nog nooit een gsm zomaar ergens gevonden. Ik weet niet goed hoe ik het zou aanpakken maar waarschijnlijk zou ik, in de buurt waar ik de gsm gevonden heb, gaan afgeven met het gedacht dat die mensen wel eens kunnen terug komen naar die plaats om daar te zoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s